Annons
Nyheter

Rekordmånga gripna vid USA:s södra gräns

USA • Publicerad 23 oktober 2021
Människor som försöker ta sig över gränsen till USA har slagit läger i Ciudad Acuña i norra Mexiko. Arkivbild.
Människor som försöker ta sig över gränsen till USA har slagit läger i Ciudad Acuña i norra Mexiko. Arkivbild.Foto: Felix Marquez/AP/TT

Över 1,7 miljoner migranter har gripits vid USA:s gräns mot Mexiko de senaste tolv månaderna, enligt gränsbevakningsmyndigheten CBP. Det är den högsta siffran sedan statistiken började föras på 1960-talet, rapporterar brittiska mediebolaget BBC.

Antalet människor som ger sig av från Centralamerika och Mexiko med siktet inställt på USA:s södra gräns har ökat sedan Joe Biden blev president. Han lovade en mer human flyktingpolitik och upphävde flera av föregångaren Donald Trumps mest drakoniska beslut.

Situationen vid gränsen är svår och har satt press på Biden – som inte har besökt gränsen sedan han blev president. Nästan 11 000 ensamkommande barn befinner sig i regeringens förvar och därifrån finns vittnesmål om hunger, smuts och övergrepp.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons