Annons
Nyheter

Rekordmånad för Norwegian i juli

Ekonomi • Publicerad 4 augusti 2023
Norwegians vd Geir Karlsen. Bolaget har släppt flygstatistik gällande juli månad. Arkivbild.
Norwegians vd Geir Karlsen. Bolaget har släppt flygstatistik gällande juli månad. Arkivbild.Foto: Frederik Ringnes/NTB/TT

Under juli månad hade lågprisbolaget Norwegian 2,3 miljoner flygpassagerare, vilket är 5 procent mer än under samma period förra året. Resultatet beskrivs som "historiskt starkt" av det norska bolaget.

Norwegian hade i genomsnitt 79 plan i drift under månaden – och 99,5 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes.

Annons

73,2 procent av flygningarna i juli avgick i tid.

"Juli var en enastående månad för oss på Norwegian med det högsta antalet passagerare i år, och mer än 100 000 mot samma månad i fjol. Våra kollegor i luften och på marken har jobbat hårt för att våra passagerare ska komma fram tryggt till sina resmål, trots vissa utmaningar på flygplatserna i Europa", säger Norwegians vd Geir Karlsen i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons