Annons
Nyheter

Rekordförsäljaren får sina pengar

Insamling • Publicerad 5 juli 2023
Nu får Murhaf Hamid sin provision från majblommeförsäljningen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Nu får Murhaf Hamid, som sålt majblommor för rekordbelopp, sin försäljningsprovision. Eftersom han inte hade ett bankkonto gick det inte att betala ut pengarna. Men nu är det problemet löst, skriver Svenska Dagbladet.

Murhaf Hamid i skånska Glimåkra fick stor uppmärksamhet sedan ett inlägg om hur han blivit bemött när han försökte sälja majblommor på offentliga platser blev viralt.

Annons

Hans försäljning sköt i höjden och till slut hade han sålt majblommor för drygt fem miljoner kronor. Försäljare av majblomman får behålla tio procent i provision.

Men försäljningsprovisionen gick inte att betala ut. Murhaf Hamid är asylsökande och saknar ett svenskt personnummer. Därför var det svårt för honom att få ett bankkonto.

Men i måndags fick han ett svenskt bankkonto, berättar Murhaf Hamids juridiska ombud för tidningen. Banken kunde säkerställa pojkens identitet eftersom han varit så omskriven i medierna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons