Annons
Nyheter

Rekorddyrt köpa begagnad bil

Ekonomi • Publicerad 8 mars 2022
Begagnade bilar i en bilhall. Arkivbild.
Begagnade bilar i en bilhall. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det högsta snittpriset hittills för begagnade bilar, 226 000 kronor, uppmättes i februari. Det är en ökning på 8 procent jämfört med samma månad förra året, enligt Wayke som är en marknadsplats för begagnade bilar.

Långa leveranstider på grund av halvledarbristen, ökande exportpriser och låga räntor för lån till bilköp uppges vara några av orsakerna till prisökningen.

Annons

Februaris snittpriser är 19 procent högre än de senaste två årens och "det är svårt att veta var detta ska sluta", säger Waykes vd Martin Fransson i ett pressmeddelande:

"Drivmedelspriserna, inklusive priset på el, borde rimligtvis kyla ned marknaden något men samtidigt gör i stort sett alla andra faktorer som påverkar begagnatpriset att det stiger kraftigt. Och nu kliver vi in i våren, den absoluta högsäsongen för bilaffärer, vilket gör att priserna borde stiga ännu mer".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons