Annons
Nyheter

Reinfeldt vill inte kommentera

På frågan om det faktum att ett enskilt ärende får sådan enorm uppmärksamhet så här två dagar före valet kan påverka utgången, svarar Fredrik Reinfeldt:
Nyheter • Publicerad 17 september 2010

– Det vill jag inte spekulera kring. Det är väl uppenbart att i slutet av valrörelsen försöker alla få fram sina aspekter. Men det jag har hört i dag är ju att Försäkringskassan säger att man ska följa upp detta enskilda fall en gång till.

Vad får fallet för betydelse?

Annons

– Det vet jag inte. Nu känner ni ju till att vi inte får kommentera enskilda fall. Ändå ställer ni hela tiden sådana frågor. Det är inte heller så att det är regeringen som handlägger det individuella fallet.

Men det visar ju en konsekvens av ett system som ni har infört?

– Skälet till att vi inte får kommentera enskilda fall är ju att vi inte har ministerstyre i landet. Det står i den svenska grundlagen. I länder där man går över till den typen av system blir det ofta godtycke och man agerar i enskilda fall utan att ha fullständig kunskap och man anklagas ofta för korruption. Vi brukar vara stolta över att vi inte har den typen av system.

Ingen kommentar från regeringen

Regeringen vill inte kommentera fallet innan det definitivt är avgjort av Försäkringskassan. Detta även med respekt för den enskilda personen. Det meddelar Karolin A Johansson, pressekreterare hos socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons