Annons
Nyheter

Reinfeldt och Obama pratade klimat

Statsminister Fredrik Reinfeldt träffade på måndagen president Barack Obama i Vita huset.
Mötet handlade nästan uteslutande om klimatfrågorna och Afghanistan.
Nyheter • Publicerad 3 november 2009
Reinfeldt mötte under måndagen Obama.
Reinfeldt mötte under måndagen Obama.Foto: Scanpix

Måndagens bilaterala möte mellan USA och Sverige gav Reinfeldt ett extra tillfälle att förbereda sig för tisdagens toppmöte mellan EU och USA i Washington, där den svenske statsministern företräder EU.

EU-mötet väntas handla mycket om samma frågor som Reinfeldt dryftade med Obama på måndagen: Läget inför klimatförhandlingarna i Köpenhamn och den politiska krisen i Afghanistan.

Annons

Obama sade efteråt att Köpenhamnsmötet om nytt klimatavtal ger en unik möjlighet men kanske inte blir det tillfälle då ett slutligt avtal kan komma på plats.

– Vi kanske inte kan lösa alla problem som finns i den här frågan, men vi kan komma en bit på vägen, sade Obama på en pressträff med Reinfeldt, där han också berömde denne för hans sätt att ta sig an och vara ledande i klimatfrågorna.

Obama sade också att de båda hade talat om Afghanistan och att han själv just hade ringt till president Hamid Karzai för att gratulera till en andra presidentperiod.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons