Annons
Nyheter

Rätten häver kvarstad i Allra-fallet

Ekonomi • Publicerad 13 september 2021
Pensionsbolaget Allra slipper undan kvarstaden. Arkivbild.
Pensionsbolaget Allra slipper undan kvarstaden. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

De före detta dömda Allra-topparna kan tills vidare behålla sina pengar och tillgångar i bolaget som Pensionsmyndigheten vill att tingsrätten ska hålla i kvarstad för att täcka skadestånd.

Tingsrätten motiverar beslutet med att Pensionsmyndigheten inte kunnat visa att det skäligen kan befaras att Allra Asset Management ”genom att avvika, skaffa undan egendom eller förfara på annat sätt undandrar sig att betala skulden”, rapporterar Dagens Juridik.

Annons

Skandalen kring pensionsförvaltarbolaget Allra har avhandlats i både tingsrätt och hovrätt. Topparna med bland andra vd Alexander Ernstberger friades först i tingsrätten varvid kvarstaden på runt 200 miljoner kronor hävdes. När de fyra sedan fälldes i hovrätten för bland annat mutbrott och grov trolöshet mot huvudman i somras ville Pensionsmyndigheten återigen säkra pensionsspararnas pengar genom att begära kvarstad.

Men sedan de före detta Allra-chefernas ombud klagat på Pensionsmyndighetens ansökan, nobbar alltså tingsrätten myndighetens begäran.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons