Annons
Nyheter

Rättegång om mordet på Tove flyttas igen

Hovrättens rättegång om mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda blir uppskjuten ännu en gång. Huvudförhandlingen kommer att hållas den 4, 10 och 12 oktober, meddelar Göta hovrätt.
Brott • Publicerad 4 augusti 2023
Polisens tekniker på platsen utanför Vetlanda där 21-åriga Tove hittades död i början av november. Arkivbild.
Polisens tekniker på platsen utanför Vetlanda där 21-åriga Tove hittades död i början av november. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Eksjö tingsrätt dömde i våras två unga kvinnor till livstids fängelse för att de mördat Tove efter en utekväll förra hösten. Båda har överklagat domen.

Bakgrunden till att rättegången nu flyttas är att åklagaren begärt att få en bedömning från Socialstyrelsens rättsliga råd om den medicinska utredningen i målet. Yttrandet väntas komma i slutet av augusti.

Annons

Med anledning av det har advokat Clea Sangborn, som försvarar en av de dömda kvinnorna, begärt att hovrättens rättegång skulle uppskjutas. Den har tidigare planerats starta 21 augusti.

Sangborn framhåller att hon behöver tid för att gå igenom det rättsliga rådets yttrande.

Hovrättens rättegång har blivit uppskjuten en gång tidigare, även då i väntan på ett utlåtande från Socialstyrelsens rättsliga råd.

De två unga kvinnorna dömdes i tingsrätten för mord och grovt gravfridsbrott.

Toves kropp hittades i en skog utanför Vetlanda drygt två veckor efter att hon försvunnit.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons