Annons
Nyheter

Rättegång om George Floyds död skjuts upp

USA • Publicerad 13 januari 2022
Polisen Tou Thao med sin advokat Robert Paule utanför domstolen.
Polisen Tou Thao med sin advokat Robert Paule utanför domstolen.Foto: Anthony Souffle/AP/TT

Rättegången skjuts upp för tre poliser som står åtalade för inblandning i George Floyds död. Thomas Lane, J Kueng och Tou Thao åtalas för medhjälp till både mord och dråp.

De tre poliserna hjälpte sin kollega Derek Chauvin att hålla fast George Floyd mot marken, vilket ledde till hans död. Kueng ska ha haft sitt knä på Floyds rygg medan Lane höll fast hans ben. Thao hindrade förbipasserande från att ingripa.

Annons

Rättegången skulle ha inletts den 7 mars, men domaren Peter Cahill har gett advokaterna i uppdrag att enas kring ett nytt datum som ska infalla under det kommande året.

Derek Chauvin fick 22,5 års fängelse för att ha dödat den svarte Floyd i det globalt uppmärksammade fallet i Minneapolis i USA som ledde till massiva demonstrationer för rörelsen Black Lives Matter.

Både advokat och åklagare har vädjat till domaren att skjuta upp rättegången, då de tre poliserna först kommer att åtalas i en federal rättegång för att ha kränkt George Floyds mänskliga rättigheter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons