Annons
Nyheter

Räkna med köer i sommartrafiken

Den intensiva turistrafiken i sommar får som vanligt köa sig förbi många vägarbeten.
Nyheter • Publicerad 23 april 2012
Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

– Det är ofrånkomligt att det blir störningar i trafiken i samband med alla små och stora vägarbeten som måste genomföras i sommar, säger Jan Pettersson på Trafikverket.

Sommarens vägarbeten väntas bli lika omfattande som förra sommaren.

Annons

– Förutom allt underhålls- och beläggningsarbete som sker så har vi också några riktigt stora investeringar som kommer att påverka trafiken under flera år, inte minst under sommarhalvåret, säger underhållschefen Jan Pettersson.

Ett omfattande beläggningsarbete ska ske på riksväg 40 mellan Ulricehamn och Jönköping på 3,2 mil.

Det handlar bland annat om stora arbeten för att bygga en ny E 4-sträckning i Umeå, en ny bro över Sundsvallsfjärden och en ny sträckning av E 4 genom Sundsvall.

E 22 mellan Söderköping och Tingstad byggs om och det skapas en ny sträckning av riksväg 50 med ny bro över Vättern vid Motala. Även Essingeleden i Stockholm berörs av vägarbeten.

Anledningen till varför så många vägarbeten sker under sommaren är att klimatet är gynnsamt då, med värme och många timmars dagsljus under dygnet. Arbetspendlingen är dessutom inte lika intensiv eftersom många är på semester.

– Vi försöker minska störningarna så mycket som det går, bland annat försöker vi undvika beläggningsarbeten på fredagseftermiddagar då trafiken är som mest intensiv, säger Pettersson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons