Annons
Nyheter

Räddningstjänsten besköts med raketer

Det har varit oroligt i Lövgärdet i nordöstra Göteborg under lördagskvällen. Ungdomar har tänt eld och skjutit raketer, skriver Göteborgs-Posten.
Brott • Publicerad 15 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen som redan befann sig i området i trygghetsskapande syfte fick arbeta med att säkerställa räddningstjänstens arbetsmiljö.

– Det brinner i containrar och det skjuts raketer. Inte mot oss, men mot räddningstjänsten. Så vi är där för att se till att räddningstjänsten kan göra sitt jobb, så får vi se sedan om det eskalerar, sade Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till GP vid 22-tiden.

Annons

Busstrafik genom det aktuella området ställdes in och Västtrafiks störningskoordinator Jonathan Nord-Ekfeldt säger till GP att det även har kastats smällare mot bussar.

Strax före midnatt hade läget lugnat sig och polisen lämnade platsen. Händelsen rubriceras som våldsamt upplopp och skadegörelse. Inga personskador rapporteras.

På fredagskvällen utsattes polisen för stenkastning i samma område. Då omhändertogs flera personer för ordningsstörning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons