Annons
Nyheter

Putin besöker Krimbro

Ukraina • Publicerad 5 december 2022
Rysslands president Vladimir Putin, näst till vänster, lyssnar på vice premiärminister Marat Chusnullin under brobesöket.
Rysslands president Vladimir Putin, näst till vänster, lyssnar på vice premiärminister Marat Chusnullin under brobesöket.Foto: Mikhail Metzel/AP/TT

Rysslands president Vladimir Putin har på måndagen besökt en bro som förbinder Krimhalvön med Ryssland, som attackerades i oktober, visar bilder från statlig tv.

Presidenten körde över bron i en Mercedes och informerades av Rysslands vice premiärminister Marat Chusnullin om arbetet med att reparera den över 18 kilometer långa bron. Presidenten pratade också med byggnadsarbetare.

Annons

Ryssland har anklagat Ukraina för attacken den 8 oktober, och svarat med flera vågor av attacker mot ukrainsk infrastruktur.

Krim annekterades olagligen av Ryssland 2014.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons