Annons
Nyheter

Pulverbrev i kommunhus var ofarligt

Innehållet i det brev med pulver som kom till kommunhuset i Upplands-Bro var ofarligt.
En våning utrymdes och tre personer åkte till sjukhus för kontroll.
Brott • Publicerad 16 november 2021
En våning i huset har utrymts och tre personer har åkt till sjukhus för kontroll.
En våning i huset har utrymts och tre personer har åkt till sjukhus för kontroll.Foto: Ali Lorestani/TT

De tre personerna undersöktes på sjukhus efter att ha blivit illamående efter tisdagsmorgonens rutinmässiga postöppning. Personerna verkade reagera på något i ett av de inkomna breven.

– Några timmar efter att de tre anställda öppnade posten fick de lättare symtom av illamående och yrsel och då beslutades det att de skulle åka in till sjukhus, säger Sara Eklind, kommunikationschef i Upplands-Bro kommun, som ligger norr om Stockholm.

Annons

Polisen larmades strax efter klockan 11. Våningsplanet i huset där postrummet finns utrymdes och delar av fastigheten spärrades av. Räddningstjänstens så kallade kemenhet ryckte ut för att ta hand om det misstänkta pulverbrevet.

Senare meddelade polisen att brevet undersökts och att det inte innehöll något farligt.

– Jag vet inte vad det var, men det var ingenting farligt, och det finns ingen anledning att anta, som vi säger på polisspråk, att brott har begåtts. Det är ingen anmälan upprättad och vi är klara där efter att ha bistått räddningstjänstens insats, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons