Annons
Nyheter

Prins Harry vill ha tillbaka sin pappa

Storbritannien • Publicerad 2 januari 2023
Harrys memoarer släpps den 10 januari. Arkivbild.
Harrys memoarer släpps den 10 januari. Arkivbild.Foto: Rolf Vennenbernd/AP/TT

Prins Harry vill ha tillbaka sin pappa och bror. Han säger att han vill ha "en familj och inte en institution", under en tv-intervju inför publiceringen av sina memoarer.

Harry uppger i intervjun med tv-kanalen ITV att det inte har funnits någon vilja till försoning från kungahuset och att han och hans fru Meghan utmålats som skurkar.

Annons

– Det hade inte behövt vara så här, läckorna och planteringarna av nyheter, säger han och syftar på nyhetsrapporteringen om familjekonflikten.

Harrys memoarer släpps den 10 januari. Enligt en källa som har läst boken porträtteras brodern prins William på ett mindre smickrande vis än pappan kung Charles.

– Det finns små detaljer och en beskrivning av konflikten mellan bröderna. Personligen ser jag inte hur Harry och William kan försonas efter detta, säger källan.

Harry och Meghan avsade sig sina kungliga plikter som hertigen och hertiginnan av Sussex under 2020 och de bor i dag i Kalifornien med sina två barn.

Intervjun sänds på söndag, enligt AP.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons