Annons
Nyheter

Positivt i november – men oro inför julhandeln

Siffrorna för november är positiva, enligt Svensk Handels senaste stilindex. Men inflationen, höga elpriser och kommande hyreshöjningar ger en stor oro inför julhandeln.
Ekonomi • Publicerad 12 december 2022
Black week gav många handlare ett visst andrum, enligt november månads stilindex.
Black week gav många handlare ett visst andrum, enligt november månads stilindex.Foto: SUVAD MRKONJIC/TT

Inom klädhandeln syns en marginell ökning på 2,2 procentenheter jämfört med samma månad föregående år. Skohandeln redovisar positiva siffror på 5,7 procentenheter.

Men man ska inte dra allt för stora slutsatser av november månads positiva siffror, enligt Sofia Larsen, vd på Svensk Handel.

Annons

"Siffrorna i Stilindex presenteras i löpande priser, vilket gör att månadens siffror är en minskning mätt i fasta priser. Vi vet med oss att inflationen stigit på sistone, så tyvärr tvingas vi konstatera att situationen fortsatt är tuff för landets modehandlare", säger hon i ett pressmeddelande.

Black week gav många handlare ett visst andrum, eftersom skor och kläder är populära köp, enligt Sofia Larsen.

"Nu blickar vi framåt mot en julhandel som blir viktigare än på länge. Många handlare behöver en bra julhandel för att kunna ta igen svagare handelsmånader som januari och februari", säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons