Annons
Nyheter

Politik och kärlek - en omöjlig kombination?

Göran Persson skilde sig. Carl Bildt likaså. Och nu separerar vår nuvarande statsminister Fredrik Reinfeldt från sin fru Filippa. Går det att få kärlek och politik att gå ihop?
Nyheter • Publicerad 8 mars 2012
Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

– Det är klart att det gör. Det finns massor av politiker i landet som har långa, lyckliga äktenskap, säger relationsexpert Christina Hermanrud.

Dock lever många av dagens politiker ett liv i offentligheten och det kan i sig innebära påfrestningar, anser hon.

Annons

– Kändisskap och offentlighet överhuvudtaget kan vara en påfrestning. Men det är viktigt att komma ihåg att en separation är jobbig för vem som helst. De har sina skäl, som är deras privata skäl, och vi ska inte analysera sönder deras förhållande, säger Christina Hermanrud.

En separation eller skilsmässa är inget ovanligt i dagens Sverige – de senaste tio åren har över 40 000 skilsmässor registrerats varje år.

– För offentliga personer är det är svårare i dag eftersom en separation väcker så stor uppmärksamhet. Man är sårbar när man går igenom en separation, men vi har ett öppet samhälle i Sverige när det gäller det här. Man måste inte hålla ihop utåt, utan vi har en kultur där man åtminstone försöker vara ärlig, säger Hermanrud.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons