Annons
Nyheter

Polisvåld bakom New York-bos död

New Yorks borgmästare Bill de Blasio lovar anhöriga rättvisa efter att rättsläkare slagit fast att det var polisvåld som dödade en svart, 43-årig sexbarnspappa på Staten Island för drygt två veckor sedan.
Nyheter • Publicerad 2 augusti 2014
Foto: Mike Groll

– Vi har alla ett ansvar för att arbeta tillsammans för att läka såren från decennier av misstroende, och skapa en kultur där polis och invånare respekterar varandra, säger de Blasio, som nu står under ytterligare press att reformera sin poliskår.

Det var den 17 juli som den nu döde mannen hamnade i verbalt bråk med polis efter att ha anklagats för att sälja smuggelcigaretter. En polisman tog då stryptag på 43-åringen och brottade ner honom på marken, assisterad av flera kollegor.

Annons

I en video från händelsen, filmad av boende i området, hörs 43-åringen flera gånger skrika att han inte kan andas. Enligt läkarutlåtandet dog han av kvävning och sammanpressad bröstkorg.

Mannen var klädd i shorts och obeväpnad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons