Annons
Nyheter

Polisen sköt rånare i gisslandrama

Polisen sköt en 19-årig man i samband med ett väpnat rån mot ett bankkontor i Huddinge på onsdagen.
Nyheter • Publicerad 15 september 2010

Han hade tagit en kvinnlig banktjänsteman som gisslan. Rånaren vårdas på sjukhus för allvarliga men inte livshotande skador.

19-åringen tog kvinnan som gisslan på Swedbank i Huddinge centrum söder om Stockholm vid 12-tiden. Polisen var snabbt där och kunde tömma banklokalen på folk. Eftersom rånaren befann sig kvar därinne med gisslan kallades en särskild förhandlare dit.

Annons

Efter en stund kom den beväpnade gärningsmannen ut ur lokalen tillsammans med kvinnan.

– Vi lyckades skilja gärningsmannen från gisslan. Och då uppstår en situation som gör att polisen avlossar skott, säger polisens presstalesman Hesam Akbari. Mannen träffades i "ben och arm".

– Det är alltså mer än ett skott som avlossades, säger Akbari.

Han vill inte gå in på några detaljer eftersom det hela kommer att bli föremål för granskning av polisens internutredare – man vill inte att beskrivningarna av händelseförloppet ska vara offentligt kända.

19-åringen misstänks för grovt rån, grovt olaga hot, olaga frihetsberövande och hot mot tjänsteman. Enligt Akbari är det klarlagt att han inte hade något skarpladdat vapen vid brottstillfället.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons