Annons
Nyheter

Polisen: Inga misstankar mot BBC-profil

BBC:s nyhetsankare Huw Edwards har nu namngetts som den programledare som anklagats för att ha betett sig opassande mot unga kvinnor. Polisen misstänker inte något brott.
Storbritannien • Publicerad 12 juli 2023
Ett medieuppbåd utanför BBC:s högkvarter i London i tisdags. Uppgifterna om att en programledare inom bolaget uppträtt opassande har dominerat brittiska medier den senaste veckan.
Ett medieuppbåd utanför BBC:s högkvarter i London i tisdags. Uppgifterna om att en programledare inom bolaget uppträtt opassande har dominerat brittiska medier den senaste veckan.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Efter tabloidtidningen The Suns uppgifter i förra veckan om att en programledare på BBC ska ha betalat en ung kvinna för bilder med sexuell innebörd har spekulationerna rasat. Nu har han namngetts – av sin hustru.

Vicky Flind skriver i ett uttalande att det är hennes make, Huw Edwards, det gäller. Hon berättar att han i flera år har lidit av depressioner och nu vårdas på sjukhus för psykiska problem.

Annons

Hon skriver också att han inte kände till anklagelserna förrän artikeln i The Sun publicerades. När han mår bättre kommer han att bemöta dem, framhåller hon.

Samtidigt meddelar den brittiska polisen att den har tittat på anklagelserna och att det inte finns något som tyder på att brott har begåtts. BBC, som har pausat sin egen utredning i avvaktan på polisens bedömning, återupptar nu sin granskning.

Efter artikeln i The Sun har ytterligare tre personer trätt fram och riktat anklagelser mot Huw Edwards. BBC rapporterade i tisdags om en person i 20-årsåldern som ska ha fått hotfulla meddelanden från programledaren.

Den 61-årige programledaren Huw Edwards är en av de mest framträdande inom BBC.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons