Annons
Nyheter

Polis körde mot jobbet med 2,5 promille

En kraftigt berusade polis satte sig bakom ratten för att köra till jobbet. Nu är polisen åtalad för grovt rattfylleri och riskerar att avskedas, rapporterar .
Brott • Publicerad 13 september 2020
En polis har åtalats efter att ha kört kraftigt berusad. Arkivbild.
En polis har åtalats efter att ha kört kraftigt berusad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Syftet var ju att jag skulle ta mig till min arbetsplats och jobba nattpass, har polisen sagt, enligt tidningen.

Det var i februari i år som vittnen larmade om den vingliga färden i Dalsland. Flera gånger kom polisen över på mötande sida och var nära att krocka, innan bilen till slut körde in i några däck vid en bensinstation och vittnen kunde ta ifrån polisen nycklarna.

Annons

Efter att en polispatrull anlänt kunde det konstateras att deras kollega hade 2,54 promille alkohol i blodet. Polisen, som länge har arbetat som ingripandepolis i yttre tjänst, hade enligt egen utsago druckit en flaska starksprit samma dag.

Efter händelsen har polisen behandlats för alkoholism. Vid Polisens personalansvarsnämnd avvaktar man tingsrättens dom innan man tar ställning till om polisen ska avskedas eller inte, men nämnden betonar att den ser allvarligt på det inträffade.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons