Annons
Nyheter

Polis bombhotade flygplats på skämt

På väg genom säkerhetskontrollen på flygplatsen i Gällivare skämtade ett par om att de hade bomber och skjutvapen med sig – den ena är anställd inom polisen.
Nyheter • Publicerad 2 augusti 2014

Efter noggrann kontroll fick paret följa med planet till Stockholm. Men händelsen som inträffade förra veckan anmäldes i en avvikelserapport till Transportstyrelsen, rapporterar flera medier.

– Det fanns inga bomber i deras bagage men bara snacket gör att vi reagerar. Vi vet inte hur många av medpassagerarna som hörde det, men det är riktigt dåligt och arbetar man inom polisen så är det ändå värre, säger Kenneth Schönfeldt, säkerhetsansvarig vid Lapland Airport, till NSD.

Annons

Polisen ska utreda skämtet, som man ser allvarligt på.

– Är det så att ett brott har begåtts kommer vi att skicka ärendet vidare för internutredning, säger Ulf Sköld, chef för brottsförebyggande enheten vid Norrbottenspolisen, till tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons