Annons
Nyheter

Perus skolor öppnar igen

Peru • Publicerad 14 mars 2022
En av alla skolor i Peru som stängde under pandemin. Den här, i , här i Mijane, blev i stället vaccineringsklinik. Arkivbild.
En av alla skolor i Peru som stängde under pandemin. Den här, i , här i Mijane, blev i stället vaccineringsklinik. Arkivbild.Foto: Martin Mejia/AP/TT

Nästan på dagen två år efter att Perus skolor stängt öppnas de sakta igen. De första eleverna fick komma tillbaka till sina klassrum på måndagen, men inte förrän den 28 mars kommer alla skolor att ha öppnat.

Landets drygt sju miljoner elever har – i bästa fall – fått undervisning på distans sedan karantänsregler under coronapandemin stängde skolorna den 16 mars 2020.

Peru hade under pandemin ett av världens högsta dödstal per capita, mer än 6 400 döda per en miljon invånare. Enligt officiella siffror smittades 3,5 miljoner personer varav 211 000 dog i covid-19.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons