Annons
Nyheter

Personbil körde ner 50 meter vajerräcke på riksväg 27

Ingen kom till skada i den singelolycka på riksväg 27, i höjd med Hagadalen i Borås kommun, där en personbil personbil in i vajerräcket. Räcket ska återställas nästa vecka.
Borås • Publicerad 4 december 2019 • Uppdaterad 5 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckan ska ha inträffat strax före klockan 23. Enligt uppgifter från SOS Alarm ska en personbil ha väjt för vilt och sedan kört in i ett vajerräcke. 50 meter vajerräcke uppges ha blivit nedkört.

Det finns ingen brottsmisstanke och ingen person kom till skada vid olyckan. Räddningstjänsten städade upp på vägbanan.

Annons

Under torsdagsmorgonen meddelade Trafikverket att återställningen av vajerräcket kommer att ske i nästa vecka.

– Samtidigt ska man då återställa sträckan, inte långt därifrån, som kördes ner i förrgår, säger Sara Lindström, mediekommunikatör på Trafikverket.

15 stolpar är det som ska sättas tillbaka i marken där olyckan skedde under onsdagskvällen. 40 stolpar ska återställas i det andra fallet.

– Ett körfält kommer att stängas av. Så det blir begränsad framkomlighet, man kommer undvika rusningstiderna.

– Man inväntar rätt väder. Inte för kallt i marken där stolparna ska ner och ingen halka runt de som arbetar, det är det man vill ha.

Här saknas innehåll

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Jonas BörjessonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons