Annons
Nyheter

Sju bilar inblandade i olycka längs R27

En större olycka inträffade längs riksväg 27 i Borås under onsdagsmorgonen. Tre personer fördes till sjukhus för kontroll och polisen varnade för blixthalka i trafiken.
Borås • Publicerad 6 november 2019
Foto: Pontus Lundahl/TT

Olyckan inträffade strax efter klockan sex på onsdagsmorgonen mellan Aplared och Kråkered, i höjd med Lökared.

– Det är sju bilar inblandade. Några i södergående riktning och några i norrgående, säger Per Fägersten, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Annons

Olyckan ska ha orsakats av blixthalka på platsen.

– Kollegerna sa att det var så halt att det till och med var svårt att gå när de klev ur bilen, säger Sebastian Birgersson, stationsbefäl vid polisen i Borås.

När en bil tappade fästet blev snabbt fler fordon indragna i olyckan. Samtidigt fick ytterligare fordon sladd på andra sidan vägen – i motsatt riktning.

Polisen varnade för att halkan skulle hålla i sig under morgonen.

– Det är inte omöjligt att det är så här halt på flera platser och att det kan vara så till solen lyckas tränga igenom och värma upp, säger Birgersson.

Enligt Mia Lorén, operatör vid SOS Alarm, larmades tre ambulanser till olycksplatsen.

– De tre ambulanserna har lastat en patient vardera och nu lämnat platsen, säger hon vid 07-tiden.

Personerna ska ha förts till sjukhus för kontroll vilket indikerar att det inte rör sig om några allvarliga skador, men åtminstone en person ska ha klagat på rygg- och nacksmärtor.

Vägen var inledningsvis helt avstängd men runt klockan 07.20 började räddningstjänsten avveckla sin insats på platsen och trafiken ska sedan ha flutit på bortsett från vid bärgningstillfällen.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckorna.

Annons

Här inträffade olyckan:

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Sebastian StrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons