Annons
Nyheter

En person omkom i tågolycka

Olycka • Publicerad 11 september 2020
Vid 11-tiden krockade en personbil med ett tåg i närheten av Emmaboda i Småland. Arkivbild.
Vid 11-tiden krockade en personbil med ett tåg i närheten av Emmaboda i Småland. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En person har omkommit i en kollision med ett passagerartåg i Lindås nära Emmaboda. Olyckan inträffade vid en järnvägsövergång, där personbilen av okänd anledning blev påkörd.

– Vi är på plats och utreder det här och innan det är klart kan vi inte säga hur olyckan gick till, säger pressinformatör Jimmy Modin vid polisens ledningscentral för region Syd.

Annons

Han vet inte om bilen var stillastående eller i rörelse vid kollisionen. Håkan Andersson, larmoperatör på trygghets- och larmcentralen i Kalmar, säger till lokala medier att personbilen släpades med tåget cirka 100 meter och nu ligger inkilad under loket.

Jimmy Modin har inga uppgifter om att några tågpassagerare ska ha kommit till skada. Enligt Trafikverket kommer det till följd av olyckan att vara stopp i tågtrafiken under resten av fredagsdygnet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons