Annons
Nyheter

Person skjuten av polis i Hudiksvall

En man har blivit skjuten av polis i samband med ett ingripande i Hudiksvall.
Brott • Publicerad 6 juli 2022
En man har blivit skjuten av polis i samband med ett ingripande i Hudiksvall. Arkivbild.
En man har blivit skjuten av polis i samband med ett ingripande i Hudiksvall. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Händelsen inträffade vid lunchtid på onsdagen på en gågata i centrala Hudiksvall. Polisen larmades strax före klockan 11 om att en person varit inne i flera butiker och med kniv tvingat till sig varor.

Enligt vittnen på plats ska mannen, som är i 40-årsåldern, sedan ha hotat polisen med kniv, som då svarade med att skjuta mannen i benet, rapporterar SVT Gävleborg.

Annons

– Det uppstår en situation där en polis skjuter verkanseld och träffar en person. Personen är förd till sjukhus men jag har inte fått någon uppdatering om skadeläget, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén Svalbro till TT.

Vad mannen är misstänkt för är ännu inte fastställt.

– Det vi gör nu är att utreda händelsen, vi har spärrat av på platsen, pratat med vittnen och håller på att säkra förundersökningen, säger Tobias Ahlén Svalbro.

Då polisen har skjutit verkanseld kommer den delen av händelsen att utredas av åklagare vid särskilda utredningar, SU. Polisen vill därför inte gå in på situationen där mannen sköts.

– Polisen kommer att utreda en del i det här, uppgifterna om att mannen har varit inne i flera butiker och tvingat till sig varor. Sedan är det SU som utreder den andra delen i och med att polisen har använd sitt tjänstevapen, som är rutin i ett sådant här fall, säger Tobias Ahlén Svalbro.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons