Annons

Påven: Slopa klappar – ge till Ukraina

Ukraina • Publicerad 15 december 2022
En skojfrisk påve Franciskus tar nappen från ett barn i samband med påvens veckoliga tal i Vatikanen.
En skojfrisk påve Franciskus tar nappen från ett barn i samband med påvens veckoliga tal i Vatikanen.Foto: Domenico Stinellis/AP/TT

Påve Franciskus uppmanar folket att spendera mindre på årets julfirande – och i stället skänka de pengar som sparas till krigsdrabbade i Ukraina.

– Det är fint att fira jul. Men låt oss sänka nivån på julutgifterna lite, säger han i sitt sedvanliga veckotal i Vatikanen.

Annons

– Låt oss ha en mer anspråkslös jul med mer anspråkslösa gåvor. Låt oss skicka det vi sparar till det ukrainska folket som behöver det.

Efter nästan tio månader av krig är ukrainarna "hungriga och frusna", säger påven och tillägger att "många människor dör för att det inte finns läkare och sjuksköterskor".

Under en givarkonferens i Paris på tisdagen utlovade Ukrainas allierade totalt över 1 miljard euro – motsvarande över 10 miljarder svenska kronor – i nödhjälp för att hjälpa den krigsdrabbade befolkningen genom vintern.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons