Annons
Nyheter

Pärson avslutade med "sälen"

På dagen 14 år sedan Anja Pärson åkte sin första alpina världscuptävling körde hon sin 381:a och sista. Se tv-klipp i artikeln.
Nyheter • Publicerad 15 mars 2012
Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Hon gick ut med startnummer fyra i super-G-tävlingen i världscupavslutningen i Schladming. När hon kommit i mål avbröts tävlingen någon minut för att Pärson skulle få möjlighet att göra sin segergest "sälen", tillsammans med sina svenska landslagskollegor, i målfållan och få höra publikens jubel och applåder en sista gång.

Den snart 31-åriga Pärson lämnade sitt besked om att karriären nu avslutas så sent som i måndags. Hon har sagt att varken motivationen eller kroppen håller för en fortsättning. Hon lämnar alpinsporten som den främsta mästerskapsåkaren på damsidan genom tiderna, hon har tagit 19 medaljer i OS och VM.

Annons

I världscupen har hon vunnit 42 gånger.

 

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons