Annons
Nyheter

Pappan häktad för mord på pojke i Luleå

En man i 45-årsåldern har häktats misstänkt för mordet på en åttaårig pojke i Luleå, rapporterar lokala medier.
Brott • Publicerad 12 januari 2023
En man i 45-årsåldern har häktats misstänkt för mordet på en åttaårig pojke i Luleå. Arkivbild
En man i 45-årsåldern har häktats misstänkt för mordet på en åttaårig pojke i Luleå. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

Det var i söndags kväll som pojken hittades död i en bostad i Luleå. Han hittades sedan hans mamma blivit orolig och kontaktat polisen, enligt åklagaren.

Pojkens pappa greps och anhölls på den lägre misstankegraden. Senare skärptes misstankarna mot honom, och han har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Något eventuellt motiv har åklagaren inte velat uttala sig om. Mannens advokat säger att hans klient förnekar brott.

Annons

– Utredningen kommer att fortsätta med min klient som häktad. Jag förutsätter att det kommer hållas nya förhör med min klient i närtid, säger advokat Anton Strand till TT.

Under onsdagen kom rättsläkarens utlåtande, som som slog fast att pojken "sannolikt dödats av en annan person".

– Exakt vilka skador eller dödsorsak det handlar om vill jag inte gå ut med nu, sade åklagaren Lindha Strömberg till SVT Nyheter Norrbotten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons