Annons
Nyheter

Palmemordet åter i fokus

En kula släckte för snart 25 år sedan statsminister Olof Palmes liv. På måndagen uppmärksammas mordet på nytt och mediernas intresse för årsdagen är rekordstort.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2011
Foto: 

Mordutredarna håller på måndagen, en vecka före 25-årsdagen av mordet, en pressträff där representanter från ett stort antal nyhetsredaktioner, flera från utlandet, kommer att närvara.

I sak har polisen dock inte något nytt att berätta. Mordet är fortfarande ouppklarat men utredarna arbetar vidare.

Annons

Förundersökningen om Palmemordet omfattar i dag 225 hyllmeter. Cirka 130 personer har hittills erkänt mordet, men kunnat avföras.

I princip kan förundersökningen sedan preskriptionstiden togs bort fortsätta hur länge som helst, sade Kerstin Skarp, den sjätte förundersökningsledaren, på Rikskriminalens presskonferens.

– När det finns absolut ingenting att jobba med och vi har nått vägs ände, då ska den läggas ner. Men där är vi inte än.

Hon säger att spaningarna i dag inte inriktar sig på någon speciell person.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons