Annons
Nyheter

Palestinier dödade i ny natträd

Israeliska soldater har skjutit ihjäl två palestinier från en väpnad islamistgrupp i samband med en nattlig räd på Västbanken.
Mellanöstern • Publicerad 1 december 2022
Israeliska soldater i orten Beit Ummar utanför Hebron i tisdags. En man hade skjutits ihjäl där under föregående natt och dennes begravning följdes av drabbningar.
Israeliska soldater i orten Beit Ummar utanför Hebron i tisdags. En man hade skjutits ihjäl där under föregående natt och dennes begravning följdes av drabbningar.Foto: Mahmoud Illean/AP/TT

Den palestinska vården beskriver männen som 26 respektive 27 år gamla. Enligt den israeliska militären var den ene av dem en framstående medlem av gruppen Islamiska jihad, och den andre sägs ha varit inblandad i skottlossning mot israeliska militärer.

Islamiska jihad uppger att bägge män var medlemmar.

Annons

Den israeliska sidan gör gällande att soldater genomförde en räd för att gripa personer, varpå det öppnades eld mot dem som också besvarades.

Spänningarna på Västbanken har varit stora de senaste månaderna. Dödliga palestinska dåd mot israeler, där 19 personer dödats, har följts av israeliska militära räder på Västbanken. Åtminstone 125 palestinier har dödats.

Tidigare i veckan dödades fem palestinier i skilda händelser inom loppet av ett dygn på Västbanken. En av dem hade kört på och skadat en israelisk soldat med bil.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons