Annons
Nyheter

Pakistans befolkning ökar snabbt

Pakistan • Publicerad 6 augusti 2023
En polis håller vakt medan en utsänd från statistikmyndigheten samlar uppgifter från en kvinna under folkräkningen i Peshawar i Pakistan i år.
En polis håller vakt medan en utsänd från statistikmyndigheten samlar uppgifter från en kvinna under folkräkningen i Peshawar i Pakistan i år.Foto: Fareed Khan/AP/TT

Pakistans folkmängd har vuxit till 250 miljoner, enligt resultatet av en ny folkräkning. Det innebär att befolkningen har ökat med 35 miljoner människor på bara sex år.

Premiärminister Shehbaz Sharif säger att tillväxttakten på 2,5 procent årligen utgör en stor utmaning för det fattiga landet.

Annons

– Takten i befolkningsökningen är snabbare än den ekonomiska tillväxten, säger han på lördagen.

Landets första digitala folkräkning genomfördes av statistikmyndigheten i våras. Utfallet har bland annat betydelse för det kommande valet som är planerat till november, eftersom det ska utgöra grund för indelningen i valdistrikt.

Det har spekulerats kring möjligheten att valet försenas om inte folkräkningen godkänts i tid.

Strax över 37 procent av Pakistans befolkning lever under fattigdomsgränsen, enligt Världsbanken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons