Annons
Nyheter

Pakistan förbjuder Khans protestmarsch

Pakistan • Publicerad 24 maj 2022
Kort efter att han blivit avsatt anordnade den tidigare premiärministern Imran Khan flera massmöten.
Kort efter att han blivit avsatt anordnade den tidigare premiärministern Imran Khan flera massmöten.Foto: K M Chaudary/AP/TT

Pakistan förbjuder den avsatta premiärministern Imran Khan att anordna protester i huvudstaden Islamabad. I samband med det greps hundratals av hans anhängare i nattliga räder.

Beslutet kommer bara timmar efter att en polis sköts ihjäl av en Khan-supporter i den nordöstra staden Lahore, när de kom för att gripa honom.

Annons

Förra veckan uppmanade den förre premiärministern sina anhängare att fredligt marschera till Islamabad, för att pressa regeringen att utlysa nyval.

Den tidigare cricketstjärnan förlorade en misstroendeomröstning i april och tvingades avgå efter drygt tre år vid makten. Sedan dess har han hållit flera massmöten för att mobilisera sina anhängare.

Trots förbudet meddelar Khan på en presskonferens i Peshawar att marschen kommer att fortsätta som planerat, och att han själv även skulle vara där.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons