Annons
Nyheter

Överklagande i Lilla Edetmål

De fyra män som har dömts för att ha skjutit genom en lägenhetsdörr i Lilla Edet, däribland en boråsare, har överklagat sina domar.
Även åklagarna i målet har överklagat.
Nyheter • Publicerad 8 januari 2008

Vänersborgs tingsrätt konstaterade att det var ett mordförsök. Men eftersom det inte gick att bevisa vem av männen som hållit i pistolen friades de från den åtalspunkten.

De dömdes i stället för grovt övergrepp i rättssak och grov förberedelse till utpressning. Tre av dem dömdes till tre år och tre månaders fängelse medan den fjärde dömdes till tre års fängelse. Samtliga har nu överklagat sina domar.

Annons

Även chefsåklagare Barbro Jönsson och statsåklagare Bo Ericsson överklagade på tisdagen domarna. De överklagar delen med de friande domarna för mordförsök. De anser att hovrätten ska döma för försök till mord och därmed kraftigt skärpa straffen för de fyra männen. De anser att straffen bör vara upp mot tio års fängelse.

De fyra männen har koppling till det kriminella nätverket Brödraskapet Wolfpack.

Skotten mot dörren avlossades i september förra året. Inne i lägenheten fanns ett par och deras treåriga dotter. Mannen i paret hade flera år tidigare vittnat mot en av männen i en rättegång.

Barbro Jönsson fick sin dörr söndersprängd några dagar innan hon skulle lämna in åtalet för skotten i Lilla Edet. Hon lever sedan dess under särskilt polisskydd.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons