Annons
Nyheter

Österrikare gläds märklig coronapeng från USA

Över 100 österrikiska medborgare har till sin förvåning skickats checkar med amerikanskt coronastöd, skriver bland annat nyhetssajten .
Österrike/USA • Publicerad 10 september 2020
"Stödpengar, Donald J. Trump" står det på en av de miljontals checkar som amerikanska myndigheter skickat ut under pandemin – och varav några tycks ha hamnat på villovägar. Arkivbild.
"Stödpengar, Donald J. Trump" står det på en av de miljontals checkar som amerikanska myndigheter skickat ut under pandemin – och varav några tycks ha hamnat på villovägar. Arkivbild.Foto: Eric Gay/AP/TT

Checkarna, värda över 10 000 kronor vardera, tros felaktigt ha skickats av amerikanska myndigheter.

En av de som skickats en check är Manfred Barnreiter, 73, född och uppvuxen i nordösterrikiska staden Linz. Han berättar i en intervju med den österrikiska tv-kanalen ORF att han en dag hittade checken märkt "stödpengar" och signerad "Donald J. Trump" i posten.

Annons

Till sin glädje märkte han även att checken var giltig då pengarna anlände tre dagar efter att han löst in den på sitt lokala bankkontor. Barnreiter tror att checken skickats till honom av misstag då han under några år på 60-talet arbetat och betalat skatt i amerikanska New Jersey.

Österrike är långt från det enda land vars medborgare mottagit de märkliga checkarna. Även svenska medborgare har skickats amerikanskt coronastöd av misstag, något som bland annat Aftonbladet rapporterat om under våren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons