Annons
Nyheter

Oro för kolera avblåst: Fartyg får lägga till

Mauritius (TT) • Publicerad 27 februari 2024
Det norska kryssningsfartyget Norwegian Dawn nekades att lägga till i Mauritius efter ett misstänkt kolerautbrott. Arkivbild.
Det norska kryssningsfartyget Norwegian Dawn nekades att lägga till i Mauritius efter ett misstänkt kolerautbrott. Arkivbild.Foto: Akil Simmons/AP/TT

Mauritius ger det norska kryssningsfartyget Norwegian Dawn grönt ljus till att lägga till i huvudstaden Port Louis, rapporterar BBC.

Fartyget nekades först att komma in till land efter misstankar om ett möjligt kolerautbrott. Minst 15 av de 2 000 passagerarna ska ha uppvisat symptom på magsjuka efter en resa till Sydafrika, men efter tester är nu larmet avblåst.

Sedan januari 2023 har minst 188 000 människor spridda över sju länder i södra Afrika insjuknat i kolera, enligt FN. Fler än 3 000 människor har dött.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons