Annons
Nyheter

Optimism på ledande Asienbörser

Börs • Publicerad 22 oktober 2021
Ledande börser i Asien stiger i den tidiga fredagshandeln. Arkivbild.Foto: Lee Jin-man/AP/TT

Ledande börser i Asien vänder upp efter rapporter om att den kinesiska fastighetsjätten Evergrande i sista stund ska ha betalat en viktig räntenota till utländska långivare på runt 718 miljoner kronor.

I Tokyo inledde kurvorna på minus, men de klättrade upp över strecket under förmiddagen och vid lunchpausen ligger Nikkei 225-index på plus 0,6 procent. Det bredare Topixindexet har stigit 0,3 procent.

Annons

Hongkongbörsens Hang Seng har i förmiddagshandeln stigit knappt 0,4 procent.

Evergrande-aktien har efter gårdagens kursfall på över tolv procent återhämtat sig något och stigit drygt 5 procent. Den efterlängta räntebetalningen ser ut att förhindra att skuldtyngda Evergrande officiellt får stämpeln "inställda betalningar" på kapitalmarknaden, vilket skulle ha skett om koncernen inte hade betalat räntenoten innan lördag.

Mot strömmen går kompositindexet i Shanghai, som har dalat 0,3 procent. I Shenzhen har kompositindexet stigit 0,4 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons