Annons
Nyheter

Opererade fel finger – läkare kritiseras

Vård • Publicerad 9 september 2020
En läkare i Uddevalla får kritik av Ivo efter att ha opererat fel finger på en patient. Arkivbild.
En läkare i Uddevalla får kritik av Ivo efter att ha opererat fel finger på en patient. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En läkare i Uddevalla opererade fel finger på en patient. Läkaren har nu fått kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), skriver Bohusläningen.

Händelsen inträffade 2018 och patienten uppger att hon har kvar besvären i det finger som skulle opererats och att hon fått besvär i det finger där ingreppet gjordes.

Annons

I sin anmälan skriver kvinnan att hon anade oro när en icke legitimerad läkarassistent undersökte och bedövade fingret och då bedömde att det var ett annat finger än det remissen gällde som behövde ingrepp.

Läkaren genomförde sedan operationen utan att själv läsa remissen. Eftersom läkarassistenten inte var legitimerad vid tillfället anser Ivo att läkaren borde ha varit närvarande vid undersökningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons