Annons
Nyheter

Onsdagens lista på stängda skolor och kommunala anläggningar

Många skolor och idrottsanläggningar håller stängt på grund av snötyngda tak. Här är en lista – som uppdateras under dagen.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2010
Snöröjning pågår på många tak i Sjuhärad.
Snöröjning pågår på många tak i Sjuhärad.Foto: Anders Robertsson

Borås:

Boråshallen kommer att vara öppen för basketmatchen mellan Borås och Södertälje, för övrigt är hallen fortsatt stängd. Även ishallen, Ryahallen, manegerna i Borås ridhus, simhallarna, boulehallen och tennishallen håller fortsatt stängt.

Annons

Skolornas gymnastikhallar är också stängda. Men nio av dem, Bergdalsskolan, Sjömarkenskolan, Ekar-ängskolan, Bodahallen, Myråsskolan, Gula skolan Fristad, Asklandaskolan, Götaskolan och Svedjeskolans hallar öppnade i går.

Viskastrandsgymnasiet var fortfarande stängt i går. Då stängdes också Fjärdingskolans B-del, Slättängsskolans matsal, Ängsgårdens förskola, Sagavallens förskola samt delar av Hemgården och Konstmuseet på grund av rasrisk.

Biblioteket och öppna förskolan i Centrumhuset är stängda idag. Stängda hallar och lokaler öppnas allteftersom de skottats och besiktigats.

Ulricehamn:

Samtliga kommunala idrottshallar, simhallen och ishallen är fortsatt stängda som en försiktighetsåtgärd. Beslutet om stängning gäller tills vidare, men omprövas dagligen.

Alla skolor hålls öppna. Däremot kan del av skola och annan verksamhetsbyggnad tillfälligt stängas av tills skottning av tak är slutförd.

Herrljunga:

Alla skolor, vägar och övrig verksamhet som ligger under kommunalt ansvar fungerar eller är öppet i vanlig ordning.

Bollebygd:

Idrottshallen på högstadiet Bollebygdskolan är stängd. Töllsjöskolans och Örelundskolans idrottshallar är nu öppna.

Annons

Övriga delar av skolorna är öppna som vanligt. Taket till högstadiets idrottshall kommer att skottas och därefter kommer hallen att öppnas igen.

Härryda:

Idrottshallar, gymnastiksalar och Landvetter ishall är stängda. På grund av hög snöbelastning är anläggningarna stängda i förebyggande syfte. Men skolorna är öppna. Taken kontrolleras löpande vad gäller belastning och beroende på typ av tak. Ingen ska behöva vara orolig för rasrisk.

Mark:

D e flesta kommunala verksamheter i Marks kommun fungerar nu som normalt efter helgens snöoväder. Förskolor och skolor har öppnat igen. Skolskjutsarna körs som vanligt. Särskilda tider gäller dock för Sätilaskolan:

Onsdagen den 24 februari ska eleverna vara i skolan i vanlig tid. Däremot är skolskjutsarna ändrade på eftermiddagen onsdagen den 24 februari så att eleverna slutar klockan 14.00. Det betyder att elevens val är inställt på grund av att sporthallen är stängd samt att det ännu inte är tillgång till skolans alla salar.

Alla skolgymnastiksalar i Mark är öppna. Badhuset Kaskad har öppet som som vanligt. Horredshallen och Ängshallen är öppna förutom brottarlokalen på Ängshallen, övriga hallar är ännu stängda. Samtliga grusplaner och konstgräsplanen i Örby är ännu avstängda.

Stängda idrottshallar

Arenahallen

Öxabäckshallen

Annons

Tygrikeshallen

Kinnahallen

Örbyhallen (Öppnad onsdagen den 24 februari klockan 10.00)

Kungabergshallen

Sätilahallen

Ängshallen (brottardelen)

Svenljunga:

Samtliga skolor och förskolor i kommunen är öppna, liksom förskolan Bulleribång.

Landboskolans idrottsal och Mogaskolans idrottssal åter öppen från kl 16.00 och bokningsbar.

Obs! Moga fritids idrottshall är stängd fortfarande.

Annons

Vissa delar av byggnader är stängda:

Låga byggnaden på skolan i Sexdrega och Hillared vilket innefattar även biblioteket i Hillared.

Paviljongen Sexdrega.

Idrottshallarna i kommunen, utom Landboskolans och Mogaskolans idrottssal som åter öppnar under onsdagen.

Delar av Furubergsskolan stängd för reparationer. Den undervisning som berörs flyttas till andra lokaler.

28 man från Lokalförsörjningen och 15 frivilliga från olika företag skottade för fullt under gårdagen. Arbetet fortsätter i dag.

Tranemo:

I går var simhallen i Tranemo är stängd eftersom taket skottas fritt från snö. Stängningen berodde på att nödutgångarna blockeras medan snön skottas ner.

I dag är samtliga kommunala hallar öppna som vanligt, det samma gäller skolor, förskolor och äldreboenden.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons