Annons
Nyheter

Område i Jönköping spärrades av

Brott • Publicerad 10 februari 2021
Ett område i Jönköping var avspärrad under tisdagseftermiddagen och -kvällen. Arkivbild.
Ett område i Jönköping var avspärrad under tisdagseftermiddagen och -kvällen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett område i centrala Jönköping spärrades av under tisdagen på grund av ett misstänkt farligt föremål i en parkerad bil.

Boenden i flerfamiljshus i närheten evakuerades och nationella bombskyddet utförde två kontrollerade detonationer. Vid 20.30 hävdes avspärrningarna och polisen sade att det inte fanns någon fara för allmänheten.

Annons

Ett litet område är fortsatt avspärrat för polisens brottsplatsundersökning.

– Nu har vi kunnat konstatera att man inte har kunnat avfärda det (föremålet) under tiden som bombskyddet har varit här. Men nu ska det analyseras så vi vet exakt vad det är för någonting. Nu är rubriceringarna försök till allmänfarlig ödeläggelse och grovt olaga hot men det kan komma att ändras åt båda håll under utredningens gång, säger polisens presstalesperson Tommy Thorngren till Jönköpings-Posten.

Ingen är gripen, men polisen har förhört flera personer. Vad gäller brottsrubriceringen grovt olaga hot så finns två målsägande, säger Thorngren till tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons