Annons
Nyheter

Omåttligt populära lekland granskas

Hundratusentals barn besöker varje år kommersiella lekland. Branschen expanderar kraftigt vilket också lockat till sig oseriösa aktörer.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2011
Så kallade lekland blir allt populärare. Men efter flera allvarliga incidenter ifrågasätter konsumentverket säkerheten och inleder en granskning av verksamheterna.
Så kallade lekland blir allt populärare. Men efter flera allvarliga incidenter ifrågasätter konsumentverket säkerheten och inleder en granskning av verksamheterna.Foto: Scanpix

Efter flera allvarliga incidenter ifrågasätter Konsumentverket nu säkerheten och inleder en granskning.

Kommersiella lekland har blivit en guldgruva för företagen. På bara några år har marknaden för inomhusnöjesparker för barn exploderat och flera av de ledande kedjorna planerar att expandera ytterligare de kommande åren.

Men leklandsboomen har också öppnat för oseriösa aktörer och säkerheten ifrågasätts efter flera allvarliga incidenter. Konsumentverket befarar att mörkertalet över skadade barn är stort och inleder nu en granskning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons