Annons

Oligarks lyxbåt tagen i beslag i Barcelona

Spanien • Publicerad 15 mars 2022
Lyxbåten som har tagits i beslag i Spanien uppges tillhöra den ryske oligarken Sergej Tjemezov som här syns på bild (till höger) med president Vladimir Putin. Bild från förra året.
Lyxbåten som har tagits i beslag i Spanien uppges tillhöra den ryske oligarken Sergej Tjemezov som här syns på bild (till höger) med president Vladimir Putin. Bild från förra året.Foto: Sergej Iljin/AP/TT

Spanien har tillfälligt lagt beslag på en lyxbåt tillhörande en rysk oligark. Yachten tros vara värd över 1,3 miljarder kronor, enligt premiärminister Pedro Sánchez.

– I dag har vi beslagtagit en yacht som tillhör en av de främsta oligarkerna. Vi pratar om en yacht med ett uppskattat värde på 140 miljoner dollar, säger han i tv-kanalen La Sexta.

Annons

Den 85 meter långa superyachten Valerie tillhör Sergej Tjemezov, en före detta KGB-agent som är chef för det ryska statliga affärskonglomeratet Rostec och allierad med president Vladimir Putin, uppger två källor för nyhetsbyrån Reuters.

I spåren av Rysslands krig i Ukraina har västvärlden infört sanktioner mot ryska miljardärer, fryst statliga tillgångar och skurit av mycket av den ryska företagssektorn från den globala ekonomin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons