Annons
Nyheter

Okej att äga enhörning om den får vattenmelon

USA • Publicerad 9 december 2022
En flicka i Kalifornien har fått licens att äga en enhörning.Foto: Los Angeles djurskyddsmyndighet/AP/TT

En flicka i Kalifornien – med livlig fantasi och sansad insikt i att byråkrati kan sätta käppar i hjulet för de mest fantastiska drömmar – fick sin önskan uppfylld av Los Angeles djurskyddsmyndighet: En licens att äga en enhörning, förutsatt att hon får tag på en.

Det är det första tillståndet i sitt slag men kom dock med förbehåll. Den mytomspunna varelsen måste få riklig exponering för solljus, månstrålar och regnbågar samt få sitt horn polerat minst en gång i månaden med en mjuk trasa. Dessutom måste allt glitter som stänks på djuret vara giftfritt och biologiskt nedbrytbart, och enhörningen måste matas med vattenmelon minst en gång i veckan.

Myndighetschefen Marcia Mayeda säger att hon imponerats av flickans "känsla av ansvarsfullt husdjursägande" och att hon i förväg sökte tillstånd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons