Annons
Nyheter

Ökad industriaktivitet i USA

Ekonomi • Publicerad 3 augusti 2020
Tillverkningsindustrin i USA ökar takten. Arkivbild
Tillverkningsindustrin i USA ökar takten. ArkivbildFoto: Paul Warner AP/TT

Aktiviteten inom USA:s industri ökade till den högsta nivån på ett och ett halvt år i juli enligt ett inköpschefsindex från Institute of Supply Management (ISM). Index för sektorn steg till 54,2. Analytiker hade i snitt räknat med en ökning till 53,6. I juni låg index på 52,6.

En indexnivå över 50 antyder tillväxt.

Annons

Lyftet kommer trots fortsatta problem med spridning av covid-19 i USA.

Delindex för orderingången i juli lyfte till 61,5 från 56,4 i juni, medan delindex för arbetsmarknaden steg till 44,3 från 42,1.

Motsvarande index från IHS Markit för USA:s tillverkningsindustri steg till 50,9, vilket var något lägre än en preliminär beräkning på 51,3 för drygt en vecka sedan.

Samtidigt redovisar USA:s handelsdepartement statistik som visar att bygginvesteringarna i USA sjönk 0,7 procent i juni jämfört med månaden före. Det kan jämföras med en förväntad ökning på 1 procent.

I maj sjönk bygginvesteringarna med 1,7 procent enligt reviderade tal. Det kan jämföras med en tidigare på beräkning på minus 2,1 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons