Annons
Nyheter

Nytt vargangrepp mot skånska får

Djur • Publicerad 14 september 2020
Två får är döda och sju skadade efter ett vargangrepp i Arkelstorp norr om Kristianstad. Arkivbild.
Två får är döda och sju skadade efter ett vargangrepp i Arkelstorp norr om Kristianstad. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

En varg har återigen gett sig på skånska får. Den här gången dog två får och sju skadades i Arkelstorp norr om Kristianstad. Därifrån är det ungefär 30 kilometer till de platser i Osbytrakten där tre vargangrepp mot får konstaterats tidigare. I de fallen var det en ung vargtik som varit i farten. Eftersom denna inte bedöms som genetiskt värdefull har länsstyrelsen fattat beslut om skyddsjakt i området.

Om det är samma varg som dödat får i Arkelstorp vet man först efter analys av de salivprover som tagits där. Länsstyrelsen har bett om en skyndsam analys från Viltskadecenter, uppger miljödirektör Annelie Johansson i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons