Annons
Nyheter

Nytt snöväder i väst – polisbil av vägen

Ett nytt snöfall drog in över Göteborgsområdet och delar av Västsverige under torsdagen.
Flera olyckor har inträffat, bland annat har en polisbil kört av vägen.
SMHI utfärdade gula varningar för två områden.
Väder • Publicerad 9 mars 2023
Ett ymnigt snöfall ställde till det i Västsverige på tisdagsmorgonen och i Stockholmsområdet på onsdagen. I dag drog ett nytt snöfall in i väst. Arkivbild.
Ett ymnigt snöfall ställde till det i Västsverige på tisdagsmorgonen och i Stockholmsområdet på onsdagen. I dag drog ett nytt snöfall in i väst. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Onsdagens kraftiga snöväder som bland annat ledde till inställda flyg och bussar i Stockholmsområdet har rört sig österut, bort från Sverige.

Under torsdagen kom en ny omgång snö in över Göteborgsområdet och delar av Västsverige. Totalt väntas 5–10 centimeter snö falla, lokalt kan det bli upp till 15–20 centimeter.

Annons

– Det är ett stråk med snöbyar som sträcker mot nordost. Lokalt kan de vara kraftiga och det är det varningen gäller. Det är troligen stor rumslig variation, men på vissa håll kan det ändå ställa till det, säger Sofia Söderberg på SMHI.

Poliser till sjukhus

Snöovädret ledde till flera trafikolyckor. Bland annat körde en polisbil under ett utbildningspass av vägen utanför Herrljunga vid 13.30-tiden.

De tre poliserna som färdades i bilen fördes till sjukhus, enligt Göteborgs-Posten, med nacksmärtor.

Polisen skriver på sin webbplats att det enligt uppgift var mycket halt på olycksplatsen.

Gula varningar

SMHI utfärdade gula vädervarningar i delar av nordvästra Västra Götaland samt sydväst om Vänern, där varningen dock var överspelad på förmiddagen.

För resterande område gäller varningen till fredag morgon.

– Det första stråket väntas dröja kvar till en bit in på kvällen och kanske natten. Sedan kommer en ny omgång med snöbyar under natten, men utvecklingen är lite osäker så det är bra att hålla sig uppdaterad, säger Sofia Söderberg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons