Annons
Nyheter

Oklart om nytt budgetförslag i EU

EU • Publicerad 9 juli 2020
EU:s permanente rådsordförande Charles Michel. Arkivbild.
EU:s permanente rådsordförande Charles Michel. Arkivbild.Foto: Yves Herman/AP/TT

EU:s permanente rådsordförande Charles Michel kommer att presentera sitt nya kompromissförslag kring nästa långtidsbudget i EU klockan 10.30 på fredagsförmiddagen.

Eller inte.

Annons

Beskedet om en presskonferens från Michel låg nämligen bara ute på den officiella webbsidan under ett par timmar på torsdagen innan det plockades bort igen, utan formell förklaring.

Ett kompromissförslag har hur som helst ändå utlovats till den här veckan, sedan medlemsländerna vid sitt videotoppmöte på midsommarafton inte kunnat enas om det senaste budet från EU-kommissionen om tilltänkt stöd efter coronakrisen och budgetramar för år 2021–2027.

Kompromissförslaget – när det väl kommer – ska sedan diskuteras då EU-ländernas stats- och regeringschefer samlas i Bryssel den 17–18 juli för sitt första icke webbhållna toppmöte sedan i februari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons