Annons
Nyheter

Nya tips om norskt terrorhot

Den norska säkerhetspolisen PST har fått in mycket ny information om terrorhotet mot Norge. Men fortfarande har ingen gripits eller åtalats, enligt Dagbladet.
Nyheter • Publicerad 27 juli 2014

– Vi har fått in väldigt mycket ny trovärdig information som hjälper oss att skapa ett heltäckande kunskapsunderlag för att bedöma terroristhotet vidare, säger PST:s kommunikationsdirektör Trond Hugubakken till NRK.

Hugubakken ger inga ytterligare detaljer kring vilken typ av information det handlar om, men understryker att hotbilden fortfarande är densamma.

Det var i torsdags som PST gick ut och varnade för att det finns ett konkret hot mot Norge, det ska dock inte vara riktat mot särskilda platser eller personer. Bakom hotet ligger, enligt PST, militanta islamister med kopplingar till kriget i Syrien.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons