Annons
Nyheter

Nya mutmisstankar i nya bolag

Det tycks inte finnas någon ände på mutaffären i Göteborg.
Nyheter • Publicerad 16 september 2010

Nu läggs ytterligare två kommunala bolag på högen av bolag och förvaltningar där en mutkultur tycks ha kunnat råda.

– Jag har i dag lämnat in material i två olika ärenden till polisen för granskning. Det är tips som vi har försökt titta närmare på i vår stab, men för att kunna gå vidare i de fallen krävs polisiära muskler, säger Bengt-Olof Berggren, på stadskansliet i Göteborg, till TT.

Annons

Berggren betonar att det i dessa nya fall inte gäller några kommunala bostadsbolag, utan andra kommunala bolag.

Det gäller två helt nya fall som inte har med varandra att göra och som heller inte ska ha något direkt samröre med de tidigare fem förundersökningarna som redan rullar på i muthärvan.

– Jag kan inte kvantifiera misstankegraden av de här tipsen, men jag tycker att de innehåller så pass mycket att vi inte kan gå vidare med de öppna källor vi har inom staben, säger Bengt-Olof Berggren.

Statsåklagare Nils-Eric Schultz talade i samband med häktningen av en 41-årig tidigare Peab-anställd på onsdagen om ett sjätte spår. Han syftade på ett av de här två nya fallen.

– Men nu tycks vi få även ett sjunde spår, säger Schultz till TT.

Fem mutspår kan bli sju Utredningen kring mutaffären i Göteborg sväller kontinuerligt. Fem förundersökningar pågår parallellt. De gäller:Idrotts- och föreningsförvaltningen.FamiljebostäderPoseidon (bostadsbolag)Byggföretaget Peab (och i förlängningen Hjällbobostaden).Ytterligare ett bostadsbolag, okänt vilket.Ett sjätte (och kanske ett sjunde) spår är på väg. (TT)

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons