Annons
Nyheter

Nya israeliska attacker mot Gaza

Israel/Gaza • Publicerad 16 augusti 2020
En palestinsk pojke vid sitt hem på Gazaremsan på lördagen. Huset uppges ha skadats i israeliska luftangrepp.
En palestinsk pojke vid sitt hem på Gazaremsan på lördagen. Huset uppges ha skadats i israeliska luftangrepp.Foto: Khalil Hamra/AP/TT

Den israeliska militären säger sig ha utfört nya luftangrepp riktade mot Hamas på Gazaremsan. Angreppen ska vara ett svar på attacker från Hamas, enligt Israel.

Landets militär uppger att projektiler har avfyrats mot Israel och att brandbomber har skickats från Gaza över gränsen med hjälp av ballonger, i samband med att sammandrabbningar utbröt vid gränsen på lördagskvällen.

Annons

Flera dussin människor på Gazasidan ska ha bränt bildäck och kastat granater vid stängslet, enligt Israel.

"Den israeliska militärens stridsflygplan har attackerat flera av Hamas militära mål på Gazaremsan", skriver landets militär i ett uttalande.

Den senaste veckan har israeliska styrkor utfört flera nattliga räder mot mål kopplade till den islamistiska rörelsen, som kontrollerar Gazaremsan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons